Домашна Пица Капричоза

  • готово тесто 500гр.
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • моцарела 100гр.
  • пармезан 100гр.
  • кашкавал 100 гр.
  • доматено пюре 100гр.
  • гъби 300гр.
  • бекон или шунка 300 гр.
  • маслини за гарниране по желание
  1. Готовото тесто се разточва с дебелина 1 см.
  2. Тавата се намазва се със зехтин/олио или само се поръсва с брашно.
  3. Първо се намазва с доматеното пюре, а след това шунката/бекона, киселите краставички, моцарелата, гъбите, пармезана, кашкавала.
  4. Най-накрая се слагат маслините.
  5. Пече се в предварително загрята фурна на около 220-250градуса.
Previous Post Next Post