Пастет от червени чушки – идеален за бърза и здравословна закуска!

  • 1 кг. червени чушки
  • 300 гр. домати
  • 4 скилидки чесън
  • 500 мл. вряла вода
  • магданоз
  • смлян черен пипер
  • сол
  • стевия
  • зехтин

1. Чушките се почистват от семената, нарязват се на малки парченца, и се изсипват в горещата вода. Варят се, докато напълно омекнат и веднага се пасират.
2. Доматите се варят, докато омекнат и се пасират. Пюрето от чушките и доматите се изсипва в голяма тенджера и се вари до сгъстяване.
3. Добавя се солта, стевията, черния пипер, ситно нарязания магданоз и чесън, малко зехтин. Вари се още 5 минути. Може да се съхранява в хладилник в стерилизирани буркани, като се залее с малко олио.

Previous Post Next Post