Салата със пил. месо и екзотичен сос

  • Маруля (100гр)
  • Айсберг (100гр)
  • Пил. месо (150гр)
  • Скариди (50-100гр)
  • Домат (1/2бр)
  • Кис. мляко или сметана
  • Сол
  1. Марулята и айсберга се нарязват и оставят в купа като се поръсват леко със 1-2 щипки сол.
  2. Пил. месо се запържва или изпича по избор като предварително се нарязва на по-малки парчета.
  3. За приготовление на екзотичния сос, скаридите се миксират заедно със домата в блендер, след което се добавя кисело мляко или сметана докато сместа малко по-гъста от боза.
  4. Пил месо се оставя да изстива 5-10мин и се слага в салатата, където се слагат още 1-2 щипки сол (по избор) и се разбърква.
  5. Слагат се до 2-3 лъжици от екзотичния сос и се разбърква обилно
  6. По избор може да се добавят крутони

 

Previous Post Next Post