- Маруля (100гр)
- Айсберг (100гр)
- Пил. месо (150гр)
- Скариди (50-100гр)
- Домат (1/2бр)
- Кис. мляко или сметана
- Сол
- Марулята и айсберга се нарязват и оставят в купа като се поръсват леко със 1-2 щипки сол.
- Пил. месо се запържва или изпича по избор като предварително се нарязва на по-малки парчета.
- За приготовление на екзотичния сос, скаридите се миксират заедно със домата в блендер, след което се добавя кисело мляко или сметана докато сместа малко по-гъста от боза.
- Пил месо се оставя да изстива 5-10мин и се слага в салатата, където се слагат още 1-2 щипки сол (по избор) и се разбърква.
- Слагат се до 2-3 лъжици от екзотичния сос и се разбърква обилно
- По избор може да се добавят крутони