Свинско с кисело зеле

  • Кисело Зеле - 2 зелки
  • свинско месо - 1.5 кг вратно/свински гърди
  • свинска мас
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • черен пипер - смлян
  • черен пипер - на зърна
  1. На дъното на тенджера сложете половината мас. Отгоре сложете едната нарязана зелка.
  2. Нарежете месото и го наредете върху . Сложете дафинов лист и поръсете с черният и червен пипер.
  3. Покрийте месото с другата нарязана зелка. Отгоре сложете останалата мас, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и поръсете с червен и черен пипер.
  4. Сипете вода до половината на тенджерата.
  5. Щом зелето заври, намалете котлона на най-слабо и варете 4 часа под капак, без да разбърквате.
Previous Post Next Post