Жетварска пилешка супа с тиква

  • 2 малки парчета сладка тиква
  • 3 чаши пилешки бульон
  • 3/4 чаша сметана
  • 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
  • 1/2 чаена лъжичка зелен градински чай
  • 1 1/2 чаени лъжици сол
  • 4 супени лъжици заквасена сметана
Жетварска пилешка супа с тиква

Жетварска пилешка супа с тиква

 

Загрейте фурната до около 200 градуса. Нарежете тиквите  на половина и изчистете семената. Сложете на дъното на тавата хартия за печене, която е намазана с олио. Поставете тиквичките надолу върху тавата  и ги изпечете до меко състояние за  около 45 минути. Извадете тиквичките от фурната и оставете да се охладят. След като тиквите са хладни, изстържете месото от кората, изхвърлете кората а останалата тиква  и смелете в кухненски робот.

Добавете пилешкия бульон  месо към тиквата и смесете хубаво. Изсипете супата в голяма тенджера и я поставете на котлон на средна температура. Разбърква се и се добавя  сметана, индийско орехче, градински чай и сол. Разбъркайте добре и махнете от котлона.

 

Сервират се гарнирани с купичка заквасена сметана.

 

Previous Post Next Post