- 2 малки парчета сладка тиква
- 3 чаши пилешки бульон
- 3/4 чаша сметана
- 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка зелен градински чай
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 4 супени лъжици заквасена сметана

Жетварска пилешка супа с тиква
Загрейте фурната до около 200 градуса. Нарежете тиквите на половина и изчистете семената. Сложете на дъното на тавата хартия за печене, която е намазана с олио. Поставете тиквичките надолу върху тавата и ги изпечете до меко състояние за около 45 минути. Извадете тиквичките от фурната и оставете да се охладят. След като тиквите са хладни, изстържете месото от кората, изхвърлете кората а останалата тиква и смелете в кухненски робот.
Добавете пилешкия бульон месо към тиквата и смесете хубаво. Изсипете супата в голяма тенджера и я поставете на котлон на средна температура. Разбърква се и се добавя сметана, индийско орехче, градински чай и сол. Разбъркайте добре и махнете от котлона.
Сервират се гарнирани с купичка заквасена сметана.