Сьомга на скара с авокадо и орзо

  • 1 чаша паста орзо
  • 4 броя по 200 гр. филета от сьомга
  • 3 с.л. зехтин за ястието и допълнително за грила
  • Сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 малки домати
  • нарязани на кубчета (1 чаша)
  • 1/2 краставица
  • обелени и нарязани (1 чаша)
  • 1/3 чаша нарязан червен лук
  • 1/3 чаша нарязани каламата маслини
  • 2 скилидки чесън
  • накълцани
  • 1 средно авокадо
  • обелено и нарязано на кубчета
  • 1/2 чаша фета
  • 2 супени лъжици пресен лимонов сок
  • 3 супени лъжици фино смлян нарязан магданоз
  • 1 супена лъжица фино смлян пресен риган

Сьомга на скара с авокадо и орзо

Приготвяне:

Подгответе пастата орзо според инструкциите на опаковката като можете да добавите и малко зехтин.

Предварително загрейте грила на средно-висока температура (около 400 градуса. Междувременно нарежете съставките . Почистете и намажете и двете страни на филетата от сьомга с 1 супена лъжица зехтин и подправете и двете страни със сол и черен пипер.
Намежете плочите на скарата леко със зехтин и поставете сьомгата на скарата (затворете капака ако има такъв), докато го приготвите, за около 3 минути на страна.
В средна купа смесете домати, краставица, червен лук, маслини, чесън, авокадо, фета, лимонов сок, 2 с.л. зехтин, магданоз и риган. Подправете със сол на вкус.
Разделете пастата орзо в четири  чинии и след това добавете филето от сьомга във всяка от тях. Добавете получения смес от домати, краставици … и др. върху върху сьомгата и сервирайте преди да е изтинало

Previous Post Next Post