- 1 и 1/2 чашa мляко
- 1 чаена чаша тиквено пюре
- 1 яйце
- 2 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици оцет
- 2 чаши брашно
- 3 супени лъжици кафява захар
- 2 супени лъжици бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка зелена бахар
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил
- 1/2 чаена лъжичка сол

Палачинки от тиква
Приготвяне ~ 20 min, Готвене ~20 мин
В купа смесете заедно млякото, пюрето от тиква, яйцето, маслото и оцета.
Комбинирайте брашното, кафява захар, бакпулвер, сода за хляб, бахар, канела, джинджифил и сол в отделна купа.Рамесете добре. Добавете към сместа от предната купа и разбъркайте до достигане на добра консистенция.
Загрейте леко намазаната с олио тавичка средна висока температура. Изсипете тестото върху тавичка или тиган , като използвате приблизително 1/4 чаша за всяка палачинка. Запечете от двете страни до получаване на леко кафяв цвят от двете страни и сервирайте горещи – със захар, мед или сладко по Ваш избор.