Палачинки от тиква

  • 1 и 1/2 чашa мляко
  • 1 чаена чаша тиквено пюре
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 супени лъжици оцет
  • 2 чаши брашно
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 2 супени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1 чаена лъжичка зелена бахар
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/2 чаена лъжичка джинджифил
  • 1/2 чаена лъжичка сол
Палачинки от тиква

Палачинки от тиква

Приготвяне ~ 20 min, Готвене ~20 мин

В купа смесете заедно млякото, пюрето от тиква, яйцето, маслото и оцета.
Комбинирайте брашното, кафява захар, бакпулвер, сода за хляб, бахар, канела, джинджифил и сол в отделна купа.Рамесете добре. Добавете към сместа от предната купа и разбъркайте до достигане на добра консистенция.
Загрейте леко намазаната с олио тавичка средна висока температура. Изсипете тестото върху тавичка или тиган , като използвате приблизително 1/4 чаша за всяка палачинка. Запечете от двете страни до получаване на леко кафяв цвят от двете страни и сервирайте горещи – със захар, мед или сладко по Ваш избор.

Previous Post Next Post