- 0.5 kg кайма от свинско месо
- сол черен пипер 1 средна глава лук
- 3 скилидки чесън
- 2 ч.л. чили на прах
- 1 ч.л. риган на прах
- 1/2 ч.л кориандър на прах
- 400 мл - доматен сос
- 2 ч.л. зелена чушка
- 1/3 чаша настърган кашкавал
- зехтин
- 4 питки тортила
Нашето ново предложение е мексиканска чимичанга с кайма.
Посочената рецепта е за четири порции.
Подготовка:
- Нарязваме лука на дребно парчета. Нарязваме скилидките чесън на малки парчета. Добавяме чили, риган и кориандър.
- Овкусяваме каймата със сол и черен пипер.
Приготвяне:
- В незалепващ тиган поставен на средно горещ котлон, леко напръскваме дъното със зехтин и слагаме каймата.
- Добавяме получения смес от подправки. Бъркаме с дървена лъжица до получаване на златисто-кафяв цвят – около 6-8 минути.
Добавяме доматения сос и зелената чушка, която е нарязана на дребни парченца. Оставяме на котлона, докато консистенцията се сгъсти.

Мексиканска чимичанга
След това премахваме от котлона и добавяме настъргания кашкавал.
Включваме фурната на 200 градуса. Загряваме тортилените питки, за да омекнат и да не са чупливи.
Слагаме плънката във всяка питка тортила и навиваме.

Мексиканска чимичанга
Намазваме дъното на тавата много леко с зехтин и поставяме питките в нея. Намазваме питките много леко със зехтин.
Поставяме в загрятата фурна и печем до получаване на златисто-кафяв цвят – около 15 минути.

Мексиканска чимичанга
Изваждаме и сервираме готовите чимичанги.

Мексиканска чимичанга