Мексиканска чимичанга (тортила) с кайма

  • 0.5 kg кайма от свинско месо
  • сол черен пипер 1 средна глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. риган на прах
  • 1/2 ч.л кориандър на прах
  • 400 мл - доматен сос
  • 2 ч.л. зелена чушка
  • 1/3 чаша настърган кашкавал
  • зехтин
  • 4 питки тортила

Нашето ново предложение е мексиканска чимичанга с кайма.

Посочената рецепта е за четири порции.

Подготовка:

  • Нарязваме лука на дребно парчета. Нарязваме скилидките чесън на малки парчета. Добавяме чили, риган и кориандър.
  • Овкусяваме каймата със сол и черен пипер.

 

Приготвяне:

  • В незалепващ тиган поставен на средно горещ котлон, леко напръскваме дъното със зехтин и слагаме каймата.
  • Добавяме получения смес от подправки. Бъркаме с дървена лъжица до получаване на златисто-кафяв цвят – около 6-8 минути.

Добавяме доматения сос и зелената чушка, която е нарязана на дребни парченца. Оставяме на котлона, докато консистенцията се сгъсти.

Мексиканска чимичанга

 

След това премахваме от котлона и добавяме настъргания кашкавал.

Включваме фурната на 200 градуса. Загряваме тортилените питки, за да омекнат и да не  са чупливи.

Слагаме плънката във всяка питка тортила и навиваме.

Мексиканска чимичанга

Намазваме дъното на тавата много леко с зехтин и поставяме питките в нея. Намазваме питките много леко със зехтин.

Поставяме в загрятата фурна и печем до получаване на златисто-кафяв цвят – около 15 минути.

Мексиканска чимичанга

Изваждаме и сервираме готовите чимичанги.

Мексиканска чимичанга

Previous Post Next Post