- 4 бр - около 2 см свински пържоли (около 150-200 гр - брой)
- 1/2 чаша пилешки бульон
- 1/2 чаша ябълков сайдер
- 1 1/2 ч. лъжица горчица
- 1/2 ч. лъжица канела
- 1/8 ч. лъжица бахар
- Сол и смлян черен пипер
- 1 с.л. зехтин
- 2 супени лъжици масло
- 2 средно сладки свежи ябълки (за предпочитане - мека и хрупкава.)
- тънко нарязани
- 1 малък червен лук
- тънко нарязан
- 1 ½ ч. лъжица. смляно прясно зеле
- 1 ½ ч. лъжица смлян свеж розмарин
Перфектно изпечени свински пържоли, подправени със сос от сайдер и канела и сервирани с ябълки и лук.
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 15 минути
Общо време: 25 минути
Порции: 4
Как да приготвим
За предпочитане, оставяме свинското месо за 10-тина минути при стайна температура за темпериране , докато приготвяме останалите съставки.
В мерителна чаша или купа разбъркваме заедно бульона, сайдера, горчицата, канела и бахара. Оставяме настрани получения бульон.
Загрейте зехтина в голям тиган при средно висока температура. Подправете двете страни на свинските пържоли със сол и черен пипер (около 3/4 ч. лъжица сол и 1/2 ч. лъжица черен пипер общо).
След като маслото заври, добавете свинско месо. Запечете, около 4 – 5 минути(зависи от температурата на Вашия котлон – препоръчително около 150 градуса), след което се завъртете на другата страна.
Преместваме свинските котлети в чиния и покриване с фолио, за да се запазят топли.
Разтопете маслото в същия тиган на средна температура.
Добавете ябълки, лук, градински чай и розмарин за около 4 минути. Добавяме бульон и малко сол по желание.
Изчакваме получения бульон да се редуцира като обем половината, като се разбърква от време на време, около 2-3 минути.
Върнете Пържолите и сервираме топло.