Свински пържоли с ябълки и лук

  • 4 бр - около 2 см свински пържоли (около 150-200 гр - брой)
  • 1/2 чаша пилешки бульон
  • 1/2 чаша ябълков сайдер
  • 1 1/2 ч. лъжица горчица
  • 1/2 ч. лъжица канела
  • 1/8 ч. лъжица бахар
  • Сол и смлян черен пипер
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 средно сладки свежи ябълки (за предпочитане - мека и хрупкава.)
  • тънко нарязани
  • 1 малък червен лук
  • тънко нарязан
  • 1 ½ ч. лъжица. смляно прясно зеле
  • 1 ½ ч. лъжица смлян свеж розмарин

Свински Пържоли

Перфектно изпечени свински пържоли, подправени със сос от сайдер и канела и сервирани с ябълки и лук.

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 15 минути
Общо време: 25 минути
Порции: 4

Как да приготвим

За предпочитане, оставяме свинското месо за 10-тина минути при стайна температура за темпериране , докато приготвяме останалите съставки.

В мерителна чаша или купа разбъркваме заедно бульона, сайдера, горчицата, канела и бахара. Оставяме настрани получения бульон.

Загрейте зехтина в голям тиган при средно висока температура. Подправете двете страни на свинските пържоли със сол и черен пипер (около 3/4 ч. лъжица сол и 1/2 ч. лъжица черен пипер общо).

След като маслото заври, добавете свинско месо. Запечете, около 4 – 5 минути(зависи от температурата на Вашия котлон – препоръчително около 150 градуса), след което се завъртете на другата страна.

Преместваме свинските котлети в чиния и покриване с фолио, за да се запазят топли.
Разтопете маслото в същия тиган на средна температура.

Добавете ябълки, лук, градински чай и розмарин за около 4 минути. Добавяме бульон и малко сол по желание.

Изчакваме получения бульон да се редуцира като обем половината, като се разбърква от време на време, около 2-3 минути.
Върнете Пържолите и сервираме топло.

Previous Post Next Post