Хляб с тиква и банан

  • 2 узрели банани направени на пюре
  • 2 яйца
  • 1/3 чаша растително масло (олио)
  • 1 1/3 чаши тиквено пюре
  • 1/2 чаша мед
  • 1/2 чаша бяла захар
  • 2 1/2 чаши брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 2 супени лъжици подправка тиква
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 3/4 чаша стафиди (по избор)
  • 1/2 чаша натрошени ма дребно орехови ядки (по избор)
Хляб с банан и тиква

Хляб с банан и тиква

 

Хляб с банан и тиква

Приготовление:

  1. Загрейте фурната до 175 градуса . Намажете тава с приблизителна големина  20 х 13  см.
  2. В голяма купа разбъркайте заедно баните, яйцата, маслото, тиквата, мед и захар. Смесете  брашното, бакпулвера, содата, солта, подправката и канелата. Разбъркайте в банановата смес, докато получите хомогенна смес. Добавете  стафидите и орехите, ако желаете. Изсипете тестото в подготвения тиган.
  3. Печете на около 175 градуса  за 45 минути или докато чиста клечка за зъби, поставена в центъра на хляба, излезе чиста. Охладете хляба в тенджерата в продължение на 10 минути, преди да се преместите в друг съд , за да охладите напълно.
Previous Post Next Post