- 2 узрели банани направени на пюре
- 2 яйца
- 1/3 чаша растително масло (олио)
- 1 1/3 чаши тиквено пюре
- 1/2 чаша мед
- 1/2 чаша бяла захар
- 2 1/2 чаши брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици подправка тиква
- 1 чаена лъжичка канела
- 3/4 чаша стафиди (по избор)
- 1/2 чаша натрошени ма дребно орехови ядки (по избор)

Хляб с банан и тиква
Хляб с банан и тиква
Приготовление:
- Загрейте фурната до 175 градуса . Намажете тава с приблизителна големина 20 х 13 см.
- В голяма купа разбъркайте заедно баните, яйцата, маслото, тиквата, мед и захар. Смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, подправката и канелата. Разбъркайте в банановата смес, докато получите хомогенна смес. Добавете стафидите и орехите, ако желаете. Изсипете тестото в подготвения тиган.
- Печете на около 175 градуса за 45 минути или докато чиста клечка за зъби, поставена в центъра на хляба, излезе чиста. Охладете хляба в тенджерата в продължение на 10 минути, преди да се преместите в друг съд , за да охладите напълно.